uvdb-5

Uur van de Buurt in Bibliotheek Heerlen

Op 20 januari stond de Valkenburgerweg, en dan met name Villa Eikhold, centraal in ‘Het Uur van de Buurt’ in de bibliotheek Heerlen, gevestigd in het Glaspaleis. Dankzij onze flyer-actie op de voorafgaande woensdag was de opkomst van bewoners van de Valkenburgerweg opvallend goed, mede tot verrassing van de organisatie (de bibliotheek).

Het publiek werd actief bij het programma betrokken en nadat Wim Warmerdam op de van hem bekende hartstochtelijke wijze had verteld over de geschiedenis van Eikhold en de doelstellingen van het NIVON was de interesse van de buurtgenoten duidelijk gewekt, zowel voor de verblijfsmogelijkheden als de imkerij en de mogelijkheid op Eikhold zelf geproduceerde honing te kopen. De doelstelling om Eikhold in de directe omgeving wat meer bekendheid te geven werd dan ook zeker gehaald

Daarna belichtte oud-stadshistoricus Roelof Braad (thans hoofdredacteur Mijnstreek, Historich Magazine voor Parkstad Limburg) de historie van de Valkenburgerweg met een serie historische foto’s, onder andere van de Villa van huisarts Widdershoven met zijn grote gezin, het huis van notaris Dolmans,  de Villa Zomerweelde, lange tijd het woonhuis van ir. Raedts, destijds directeur ON-mijnen.

Een leuke en leerrijke middag voor alle aanwezigen, waar we als Eikhold heel tevreden op terugkijken. Dank aan Wim en Ellen die in samenwerking met de organisatie de middag vorm en inhoud gegeven hebben.