corona_lichtblauw

Nivon sluit alle accommodaties tot 6 april

Het kabinet heeft zondagavond een aantal extra maatregelen bekendgemaakt om de risico’s voor verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen.

In aansluiting daarop heeft het Centraal Bestuur van Nivon Natuurvrienden alsnog besloten om alle natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen per direct te sluiten.

  • De maatregel geldt eveneens voor Nivon-afdelingen met een eigen gebouw.
  • De voorbereiding van reizen en kampen wordt stilgelegd. (Reizen wordt vrijwel onmogelijk nu een aantal Europese landen de grenzen hebben gesloten.)
  • De maatregelen gelden tot 6 april.

Vanaf maandag 16 maart is het Landelijk Bureau dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar om vragen te beantwoorden: 088 – 099 09 00 / info@nivon.nl

Waarom nemen we deze ingrijpende maatregelen, met verregaande gevolgen?

  • Hotels mogen voorlopig open blijven. Maar onze accommodaties zijn vooral plekken waar onze gasten elkaar ontmoeten en met elkaar gezellig de tijd willen doorbrengen, samen activiteiten doen en samen koken. Als zij afkomstig zijn uit regio’s waar mensen besmet zijn, levert dit risico’s op. Wij willen boven alles voorkomen dat het virus wordt overgedragen.
  • De Nivonhuizen ontvangen vaak bezoekers met een kwetsbare gezondheid, in kwetsbare leeftijdsgroepen. Voor hen hebben we een extra verantwoordelijkheid.
  • Die verantwoordelijkheid dragen we ook voor onze vrijwilligers.

De komende dagen verwacht het Centraal Bestuur een beter beeld te hebben van de gevolgen van alle maatregelen. Wij kunnen daarbij jullie inbreng en advies goed gebruiken.

Terugbetaling

Nu de Nivonhuizen dicht gaan, voldoen we niet aan de verplichting om gasten onderdak te bieden. De meeste vragen hierover zullen bij de aanmeldsecretarissen terecht komen. We vragen aan hen om gasten op de hoogte te stellen. Zij kunnen de reservering nu ongedaan maken en aanbieden dat men kosteloos kan overboeken naar later dit jaar. Lees daarover meer in het bulletin van afgelopen vrijdag.

De al gemaakte kosten worden naderhand vanuit het Landelijk Bureau terugbetaald. Let op: het gaat hier om reserveringen tot 6 april.

Klusweek in de huizen

Verschillende Beheercommissies hebben deze maand hun klus-/werkweek. De BHC kan zelf bepalen of die wordt afgelast of in beperkte mate kan doorgaan (minder dagen, minder mensen, minder klussen).

Huis onbeheerd?

Uit het oogpunt van veiligheid is het wellicht verstandig om het huis niet “onbewoond” achter te laten. Laat licht branden of vraag eventueel aan je huiswacht om aanwezig te blijven, al is het maar gedurende een deel van de dag.

We zullen jullie in de loop van deze week op de hoogte blijven houden van alle ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,

Henk Schaaf, voorzitter / Ron Manuel, directeur