lockdown

Maatregelen t/m 19 januari 2021

Het landelijk bestuur van het Nivon heeft ervoor gekozen dat de natuurvriendenhuizen gedurende de geldende lockdown open blijven, uiteraard met inachtneming van alle landelijke maatregelen en voor zover die openstelling binnen elk natuurvriendenhuis op een verantwoorde manier kan worden gerealiseerd.

In overleg met alle coördinatoren is voor Eikhold afgesproken dat het aantal gasten beperkt wordt tot twintig (dit was veertig). De richtlijnen van het Nivon geven al aan dat het hierbij moet gaan om individuele gasten, geen groepen. Dit betekent dat rond de feestdagen een aantal rserveringen geannuleerd moet worden.

Gedurende deze periode zullen er ook geen vrijwilligersbijeenkomsten zijn. Vrijwilligers die buitenshuis werkzaamheden willen uitvoeren, kunnen dat, in overleg met de coördinator, doen, maar aanwezigheid binnenshuis moet zoveel mogelijk worden voorkomen. Zeker niet in groepen, alleen individueel en alleen indien noodzakelijk. Er zullen dan ook op woensdagen geen lunches zijn, wel zal voor koffie worden gezorgd.

Werkzaamheden binnenshuis zullen worden opgeschort, alleen absoluut noodzakelijke werkzaamheden (zoals in verband met stroomuitval of lekkages) kunnen worden uitgevoerd. Ook zal de begeleiding van stagiaires doorgaan, binnen de geldende richtlijnen.

Meer informatie over de landelijke maatregelen is te vinden op de Nivon-site.