Hoofdstuk 9

Voorzieningen in/om huis voor de gast

Eikhold biedt een aantal voorzieningen aan voor de gasten, waar men in principe vrij gebruik van kan maken. Het komt wel eens voor dat de ruimtes verhuurd zijn aan een groep. Dan is het helaas niet toegestaan voor andere gasten in de ruimte te verblijven zonder toestemming van de huurders.

In principe moet alles vooraf geregeld worden via de AMS maar mocht het voorkomen dat de gasten dit last-minute willen huren, kan dat ook via de huiswacht. Geef wel de AMS even een seintje zodat die weet dat het verhuurd is.

Eetzalen

(Kleine eetzaal verhuurd op Maandagavond van 19.30 tot 21.30 Blokfluitensemble (m.u.v. Schoolvakanties))

Zaalverhuur loopt altijd via de Aanmeldsecretaris. Mocht u een gast aan de balie krijgen die hier interesse in heeft, neem dan contact op met de AMS.

Tuin

De tuin kan ook gehuurd worden door groepen, voor bijvoorbeeld een barbecue, maar ook hier geldt dat er eerst contact op genomen dient te worden met AMS.

Keuken

(Verhuurd op Maandagavond van 18.00-20.00 Radar kookclub. (m.u.v. schoolvakanties))

Bibliotheek

(Verhuurd op 2e en 4e zondag aan Radar voor Wandelgroep (m.u.v. Schoolvakanties))

Hier staat een keur aan boeken die de gasten mogen lezen. Het is uiteraard wel de bedoeling dat bij vertrek, de boeken weer netjes in de kast eindigen. Uitzonderingen hierop zijn de boeken met stickers “Nivon”. Deze mogen ook bij andere Nivonhuizen ingeleverd worden.

Er is een kinderspeelhoek. Ook is hier een televisie te vinden waar de gasten gebruik van kunnen maken, mits dit geen geluidsoverlast geeft.

Multifunctionele ruimte

Verhuurd van Maandag tot en met Woensdag voor de Yoga (m.u.v. Schoolvakanties)

Hier kunnen kinderen spelen met de spullen die in de onderste twee schuifkasten zitten. Vraag de ouders wel of ze de blokken e.d. weer opruimen, anders moet je dit zelf doen.

Verder staan hier een tafelvoetbalspel en een tafeltennistafel. De batjes en balletjes zijn te vinden achter de balie.

Tuin

Gasten zijn uiteraard vrij om te recreëren in de tuin en de kinderen mogen spelen in de speeltuin. Verder zijn er:

  • Jeu de boulesbaan
  • Voetbal- volleybalveld achter de fietsenstalling
  • Tafeltennistafel
  • Diverse spullen zoals voetbal, badmintonrackets liggen achter de balie
  • Barbecue bij het prieeltje achter het huis
  • Uitgebreide kruidentuin

Draadloos internet

Naast de gastencomputer in de kleine zaal, is er in Eikhold een draadloos netwerk voor internet aanwezig. Hier is geen toegangscode voor nodig.

Gasten PC

In de kleine eetzaal staat een PC voor de gasten.

Krachtstroomaansluiting

In de keuken onder het aanrechtblad is een krachtstroomaansluiting.

Wandelingen

Op de balie staan een aantal klappers met diverse wandelroutes. Gasten kunnen hieruit een keuze maken en een kopie krijgen die achter de balie in de sorteervakken zitten. Wanneer bepaalde wandelingen nog maar weinig voorhanden zijn, een BHC lid vragen kopieën te maken

Spellen

Achter de balie zijn een aantal spellen verkrijgbaar. Graag letten op een zorgvuldige behandeling door de gasten. Jeu de boules ballen zijn verkrijgbaar voor € 5,- borg.

Wassen/drogen

De gasten kunnen tegen betaling gebruik maken van de wasmachine en droger in overleg met de huiswacht. Verhuur altijd boeken via “Opties & Artikelen”. Op zolder van de villa staat een strijktafel en strijkijzer. Deze zijn gratis te gebruiken.

Elektrische fiets/auto

In de fietsenstalling is een stopcontact voor het laden van E-bikes.

Op de parkeerplaats is een stopcontact voor het laden van elektrische auto’s. Dit is de parkeerplaats van de huiswachten. Mocht er gevraagd worden om de auto te laden, zal de auto van de huiswacht even aan de kant gezet moeten worden. De kosten hiervan kunnen in Tommybooking geboekt worden onder “Opties & Artikelen”.