Hoofdstuk 19

Tommy Kassa

Alle betalingen gaan via Tommy Kassa. Je logt in met dezelfde inloggegevens als Tommybooking.

Je komt na het inloggen uit op onderstaande pagina. Alle artikelen die met de reserveringen te maken hebben, zoals lakensets; handdoeken etc., eerst bij Tommybooking toevoegen aan de reservering.


Om een reservering op te zoeken om te betalen gebruik je deze knop.

Zoek hier naar de gast d.m.v. naam of reserveringsnummer. In de lijst verschijnen dan alle openstaande reserveringen die de gast nog heeft. Als je op nummer zoekt, komt uiteraard alleen die reservering naar voren.

Klik eenmaal op de naam van de gast en het bedrag komt automatisch in de kassa te staan (“Overzicht”).

Klik op de knop ‘Betalen’, het venster ‘Kies betaalmethode’ verschijnt dan.

Als er gepind wordt, klik op het rechterveld. Het betalingsverzoek gaat dan automatisch naar de Pinautomaat.

Klik op het linker-veld als er contant wordt betaald. Als gemengd betaald wordt, vul dan bij contant het bedrag in. Het pinbedrag wordt dan automatisch aangepast.

Nadat de betaling is voltooid, stuur je de gast een betalingsbevestiging per mail. Als ze een papieren versie willen, print hem dan uit. Hierna kun je het sluiten.

Als er losse verkoop is, zoals drank of honing etc., kun je dat zonder reservering in de kassa verwerken. Klik eenmaal op het vak van de betreffende artikel. Het aantal kun je daarna nog aanpassen. Meerdere artikelen kunnen uiteraard gecombineerd worden.

De rest gaat dan hetzelfde als het afrekenen van een reservering.

Afromen kasgeld

Indien er veel geld in de kist ligt, is het de bedoeling dat dit naar de kluis in de kelder gaat. Ga naar 

Hier zie je alle transacties sinds het laatste afsluiten van de kassa. Onderaan staan de knoppen  “Afsluiten kas” en “Afromen”. Kies Afromen en vul het af te romen bedrag in. Klik daarna weer op Afromen. Het bedrag zal nu als – bedrag in de lijst met transacties staan. Leg daarna het geld in de grijze kluis (de sleuf) in de voorraadkelder. Zorg er wel voor dat je altijd voldoende wisselgeld in de kist laat liggen (minimaal € 200,-).

Afsluiten kas

Aan het einde van de huiswachtperiode dient de kas afgesloten te worden. Zowel in de kist zelf als in Tommy Kassa op de PC. Ga weer naar “Transacties”. Room eerst het bedrag af dat naar de kluis gaat, alles boven de € 200,-. Haal het geld ook echt uit de kluis en doe het in een enveloppe. Schrijf op de enveloppe je naam, periode van huiswacht. Leg het geld in de kluis. Als de enveloppe niet in de grijze kluis past, leg hem dan in de zwarte kluis.

Ga daarna naar “Afsluiten kas”. Vul altijd het mailadres eikhold@nivon.nl in. Duw daarna op Afdrukken en afsluiten. Er zal dan een mail naar de AMS gaan en een print uit de printer komen voor eigen boekhouding. Doe deze print samen met alle andere post voor de BHC (declaratie etc) in het postvak achter de balie.

LET OP! Hier nooit geld inleggen. Geld altijd naar de kluis.