Hoofdstuk 15

Tommybooking (1: Login & Dashboard)

Inloggen

ledere huiswacht krijgt zijn eigen inloggegevens. Deze worden eenmalig ingevoerd en dient bij iedere huiswachtperiode gebruikt te worden. Het wachtwoord dient goed onthouden te worden; de AMS doet dit niet. Het kan wel altijd gewijzigd worden. Vink bij het inloggen {Herinner mijn gegevens} aan. Dan hoef je niet iedere dag in te loggen. Na het inloggen kom je in het “dashboard” terecht. (Vanuit het planbord is het dashboard te bereiken via “menu/startpagina”).

Dashboard

1 Zoekveld

Boven het lege vlak zie je de zoekregel. Hier zijn reserveringen te zoeken op nummer, naam, straat, postcode etc. Je krijgt meerdere gasten in het scherm als een deel van hun naam of adres overeenkomt. Door op de gewenste reservering te “dubbelklikken” open je de gewenste reservering.

2 Aankomst/Vertrek/Laatste

Links de lijst met namen met bovenaan de buttons “Aankomst”, “Vertrek” ,”Laatste”. Met “Laatste” heeft de huiswacht geen bemoeienis. Het zijn de namen van gasten die het laatst zijn ingeschreven. Hier kun je wel nakijken of je een reservering goed hebt ingevoerd. Onder de buttons “Aankomst” en “Vertrek” staan op datum, de namen van de gasten die aankomen of vertrekken. Als je op het kleine plusje vóór de naam klikt, zie je welke kamer(s) het is toebedeeld. De kleuren achter de namen bij “Aankomst” geven de status van de betaling aan: groen = betaald, rood = nog betalen, geel = deel nog betalen, blauw = via internet betaald. Hier kun je dus zien wie er tijdens jouw huiswachtperiode komen en of er nog iets betaald moet worden e.d. En de mensen die gaan vertrekken in jouw periode. In de kolom A/V zie je of je de gasten al hebt in- of uitgecheckt.

3 Buttons

Helemaal links staan nog 7 buttons waarop staat aangegeven wat je daarmee kan.  “Nieuwe Boeking” bijvoorbeeld. Deze 7 buttons niet gebruiken, ze hebben maar een beperkte werking. Logee boeking heeft bij ons geen zin. We hebben alleen maar bedden te huur. Hier kun je geen logee bij leggen zoals bij andere huizen op de kamers.

4 Bezettingsgraad

Op dit veld kun je de bezettingsgraad zien. Niet erg accuraat maar hij staat er nu eenmaal. Hecht er niet teveel waarde aan.

5 Wachtlijst

Het laatste veld op het dashboard is de wachtlijst met opties voor boekingen. Deze wordt door de AMS goedgekeurd (of afgekeurd). In het planbord staan deze in het oranje.